Zaloguj się do forum, aby móc korzystać ze wszystkich jego funkcji!

0.8 cdi nie odpala

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryby wyświetlania wątku
0.8 cdi nie odpala
#1
 Kylo_k2 
Smart nie odpalił po dniu stania.
Sprawdziłem:
Świece - Ok
Czujnik położenia wału - Ok
Bezpieczniki - Ok
Paliwo pompa podaje - Ok
Masa - Ok

Smart przestał palić na rezerwie pokazuje 5.0l czasami jak rozładuje akumulator to pokazuje 0.0 ale po ponownym włączeniu zapłonu znowu pokazuje 5.0

Był jeszcze jeden objaw, nie chciał zapalić, rozładował akumulator wiec go przepchnalem pod garaż naśladowałem aku odpalił przejechałem pod bramę 30m zgasiłem i już nie odpalił.

Chyba sprawdziłem wszystko trochę już nie mam pomysłu co dalej.

Jakieś sugestie?



Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
 Odpowiedz
#2
 Arczi100 
Po pierwsze dolałbym mu paliwa.
 Odpowiedz
#3
 Kylo_k2 
Może tak być ze jak jest rezerwa to nie chce odpalić?

Paliwo podaje bo sprawdziłem.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
 Odpowiedz
#4
 Lolek 
Nie może, brak związku.
 Odpowiedz
#5
 Kylo_k2 
Podszedłem jeszcze na chwile do auta przekręciłem kluczyk i słyszę dźwięk tak jakby powietrze (wcześniej ten dźwięk też był, ale myślałem ze to normalne) odkręciłem zawór z listwy i moim oczom ukazał się taki obrazek:
[Obrazek: 490909deab6c6f0aee5707e4a31287a2.jpg]

Kupię gdzieś te oringi czy muszę kupić cały zawór?


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
 Odpowiedz
#6
 witek73 
Dzisiaj zamawiałem w sklepie INTERCARS: Zestaw pierścieni uszczelniających zaworu Bosch F00N 000 071 - cena 26,64 zł
 Odpowiedz
#7
 Kylo_k2 
Ja odebrałem dziś z Bosch Chyniewicz na ul. Modlińskiej

Całe 18 zł komplet


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
 Odpowiedz
#8
 Kylo_k2 
Smart chodzi, problemem były uszkodzone oringi na zaworze wysokiego ciśnienia na listwie wtryskowej.
Jakby ktoś kiedyś potrzebował to są te oringi:

[Obrazek: 8adcbe41b1f943e487348ce6fda60303.jpg]


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
 Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  POMOCY!! Nie odpala. Rozrusznik kręci. kamilj112 27 356 1 godzinę temu
Ostatni post: obwd-crash
  Nie odpala + pozioma kreska na wyświeltaczu 13 7.435 10.09.2018, 19:53
Ostatni post: LAZY.
  450 po zgaszeniu nie odpala bartek1983 14 461 08.08.2018, 23:25
Ostatni post: obwd-crash
  450 - nie odpala,rozrusznik nie kręci, akumulator dobry, bendix miksell 166 91.263 26.07.2018, 22:38
Ostatni post: LAZY.
  Smarcina raz odpala raz nie- kręci rozrusznik ale nie zapala ewelka-brukselka 18 4.513 31.03.2018, 12:58
Ostatni post: ewell
Bug Smart po 2km i postoju 5min nie pali po kilku minutach odpala i wszystko ok MC01 1999 JacekDe 5 545 10.03.2018, 13:31
Ostatni post: JacekDe
  smart CDI odpala ale szarpie i po chwili gaśnie rickymr 10 1.048 11.10.2017, 19:36
Ostatni post: Mentos
  0.8 CDI 2001r. Silnik nie odpala, po przekręceniu kluczyka na II nie dzieje się nic only4free 7 1.087 16.04.2017, 05:57
Ostatni post: Lolek
  Nie zamyka się auto,nie otwiera się klapa,brak klaksonu wallace 2 587 01.04.2017, 18:35
Ostatni post: wallace
  Smart 0,8 nie odpala nie kreci. UMC123 6 1.307 21.02.2017, 22:56
Ostatni post: DJ123



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości



Menu