Zaloguj się do forum, aby móc korzystać ze wszystkich jego funkcji!

[450] LAZY SMART

Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 3.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryby wyświetlania wątku
[450] LAZY SMART
 obwd-crash 
(15.04.2018, 19:51)LAZY. napisał(a): Potrzebny będzie mechanizm wycieraczek bo u mnie po zimie zniknęły tulejki i ramiona dość luźno latają. No chyba że mi gdzieś dorobią.

Zestaw naprawczy kosztuje coś chyba ze 120 zł brutto, u Kasunqi może będzie taniej 
https://merc.com.ua/mercedes-benz/item/q...ods/624029
Smart Fortwo 450 cdi 2000 rok, było 41KM jest 59KM
[Obrazek: icon1.png]
Mam go od 10-2011 i przebiegu 150 000 km, obecny przebieg ponad 349 000 km !!!!  Evil or very mad 
 Odpowiedz
 LAZY. 
Mi potrzebne konkretnie to:
https://www.evilution.co.uk/files/smarte.../mech4.jpg
Q0001755V012000000
I to obie strony padły Sad
Beer Star Diagnosis ??? Beer 
                6.0.2.4.6.2.0.1.5
Mój smart Galeria FB
 Odpowiedz
 obwd-crash 
Nie wiem czy ta tuleja występuje osobno. 
Podany przez Ciebie nr części to cały mechanizm wycieraczek bez silniczka, za około 150€ +VAT + marża sprzedawcy  Crying
Smart Fortwo 450 cdi 2000 rok, było 41KM jest 59KM
[Obrazek: icon1.png]
Mam go od 10-2011 i przebiegu 150 000 km, obecny przebieg ponad 349 000 km !!!!  Evil or very mad 
 Odpowiedz
 Arczi100 
(16.04.2018, 21:58)LAZY. napisał(a): Mi potrzebne konkretnie to:
https://www.evilution.co.uk/files/smarte.../mech4.jpg
Q0001755V012000000
I to obie strony padły Sad
Niestety ta tuleja jest z całym mechanizmem
 Odpowiedz
 LAZY. 
Dobrzy ludzie już poratowali, jak się w miarę szybko część dotelepie to wymienię jeszcze przed wyjazdem.
Beer Star Diagnosis ??? Beer 
                6.0.2.4.6.2.0.1.5
Mój smart Galeria FB
 Odpowiedz
 LAZY. 
Taki zaczepiacz wizualny.
Niestety znowu 3 kreski. Próba odpalenia auta zaraz po wyłączeniu silnika kończy się krótkim startem rozrusznika i auto jakby na pół sekundy odpala i gaśnie. Wyłączam zapłon i po kilku sekundach kolejna próba, auto odpala i można  jechać.
Po pojawieniu się 3 kresek wajchę od biegów ustawiam na N i wyłączam zapłon, ponowna próba odpalenia i N miga, silnik odpala na pół sekundy i gaśnie, póki N miga nie da rady odpalić. Tak zauważyłem bo jakoś wcześniej na to uwagi nie zwracałem. 3 kreski złapały mnie na światłach, auto stało spokojnie, silnik pracował równo, wrzucona jedynka.
Czeka mnie grubsza zabawa, chyba wyjmę i sprawdzę silniczek zmiany biegów, przełącznik położenia biegów i acutator. Inaczej będę się z tym męczył, aż kiedyś utknę i nie pojadę dalej. Przy okazji zobaczę czy łapa sprzęgła jest ok. Innych pomysłów póki co brak.
Wypatroszę wszystkie kostki i obejrzę czy nie ma w nich syfu.


Załączone pliki Miniatury
   
Beer Star Diagnosis ??? Beer 
                6.0.2.4.6.2.0.1.5
Mój smart Galeria FB
 Odpowiedz




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości



Menu