Zaloguj się do forum, aby móc korzystać ze wszystkich jego funkcji!

450 - nie odpala,rozrusznik nie kręci, akumulator dobry, bendix

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryby wyświetlania wątku
450 - nie odpala,rozrusznik nie kręci, akumulator dobry, bendix
 Maniek3112 
Witam
Kupiłem Smarcioszka bez akumulatora.
Po zainstalowaniu nowego okazało się ze boli go coś innego.
Gdy przekręcam kluczyk w stacyjce, pojawia mi się na zegarach, bieg N. Pompa paliwa działa, słychać też skrzynie {jest to automat{. Przekaźnik za fotelem tez słychać. Lecz po chwili wysadza bezpiecznik nr. 9. Czy ma możne ktoś pojecie z jakiego powodu????
Pozdrawiam
 Odpowiedz
 LAZY. 
Jeżeli masz przedlifta to bezpiecznik 9 odpowiada za cewki zapłonowe i starter.
Beer Star Diagnosis ??? Beer 
                6.0.2.4.6.2.0.1.5
Mój smart Galeria FB
 Odpowiedz
 wirdar 
Witam.
Mój rozrusznik przestał kręcić i to pewnie z mojej winy.
W czwartek odkręciłem pompę wysokiego ciśnienia żeby wymienić oringi z zestawu naprawczego.
Dzisiaj założyłem i już chciałem odpalić silnik a tu nic.
Wszystko słychać i widać jak zawsze ale nie kręci.
Kilka prób i nic sprawdziłem czy wszystko złożyłem jak trzeba i może znalazłem przyczynę bo zapomniałem dokręcić jednego końca masy.
Dokręciłem i dalsze próby ale nic z tego ciągle to samo.
Chyba wysiadło coś w elektryce,do rozrusznika nie dochodzi prąd bo napięcie na woltomierzu stałe  bo coś nie pozwala mu popłynąć Smile
 Odpowiedz
 Lolek 
Ale czy słychać też takie głośne szczeknięcie automatu rozrusznika, zwanego też często bendixem?
 Odpowiedz
 wirdar 
Sprawa się wyjaśniła wszystko z mojej winy Hammer 
Rano jeszcze sprawdziłem bezpieczniki z drugiej strony SAM-a ,wszystkie OK wyjąłem 16 od pompy żeby coś więcej usłyszeć.
Trzymając SAM-a w lewej przekręciłem kluczyk i poczułem że od rozrusznika przekaźnik pstryka ale dalej nic.
Podniosłem prawą stronę i obstukałem bendix i rozrusznik i dalej nic.
Zacząłem jeszcze raz sprawdzaj czy wszystko założyłem i znowu masa Evil or very mad założyłem drugi koniec na śrubę ale jej nie dokręciłem Hammer
Dokręciłem i rozrusznik zakręcił  Smile  po czwartej próbie dłuższego kręcenia silnik się odezwał i zgasł,zrobiłem jeszcze trzy i dopiero zaczął pracować bo się sam odpowietrzył o czym mi podpowiedział nasz kolega.
 Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Smarcina raz odpala raz nie- kręci rozrusznik ale nie zapala ewelka-brukselka 18 3.879 31.03.2018, 12:58
Ostatni post: ewell
Bug Smart po 2km i postoju 5min nie pali po kilku minutach odpala i wszystko ok MC01 1999 JacekDe 5 273 10.03.2018, 13:31
Ostatni post: JacekDe
  zimny ciężko kręci CDI piotrasta 23 744 27.02.2018, 13:14
Ostatni post: psuwacz
  450 600cc nie pracuje na jeden cylinder i dymi slavek91 18 914 21.01.2018, 19:57
Ostatni post: Tomasz17
  cdi 450 rozrusznik 2000r IRIAD 0 139 02.12.2017, 10:08
Ostatni post: IRIAD
  smart CDI odpala ale szarpie i po chwili gaśnie rickymr 10 758 11.10.2017, 19:36
Ostatni post: Mentos
  Nie odpalająca 600-tka Rafał Żakowiecki 8 658 31.07.2017, 09:52
Ostatni post: Rafał Żakowiecki
  rozrusznik CDI piotrasta 6 490 20.07.2017, 20:21
Ostatni post: Marek
  0.8 CDI 2001r. Silnik nie odpala, po przekręceniu kluczyka na II nie dzieje się nic only4free 7 748 16.04.2017, 05:57
Ostatni post: Lolek
  Nie gasnął kontrolki na desce - PILNE! Lewy9767 5 491 13.04.2017, 16:20
Ostatni post: Gizbern



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości



Menu