Zaloguj się do forum, aby móc korzystać ze wszystkich jego funkcji!

450 - Oryginalny zegar i obrotomierz - montaż i aktywacja

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryby wyświetlania wątku
450 - Oryginalny zegar i obrotomierz - montaż i aktywacja
#1
 Gość 
Czesc, czy moze mi ktos pomoc z zamontowaniem OBROTOMIERZA I ZEGARKA w moim F2 ? 2006r wersja Pure. w ogole nie wiem jak sie do tego dobrac...

Moze ktos ma fotki jak to sie montuje...

Pozdrawiam
 Odpowiedz
#2
 piotr_983 
Montaż jest banalnie prosty jeśli chodzi o zegarek natomiast obrotomierz trzeba aktywować w SC
W celu zamontowania zegarów należy czymś podważyć panel z klawiszem od awaryjnych następnie w miejsce otworów wkręcić śrubki mocujące zegary, następnie kabelek od zegarka wpiąć w płytkę pod włącznik świateł awaryjnych za pomocą specjalnego kawełeczka plastiku będącego pewnego rodzaju wtyczką.Roboty na 20 minut.
Kabel od obrotomierza montuje się gdziś przy prędkościomieru ale tego nie robiłem bo mój smart jest inwalidą i ma tylko jednego czółka, sam zegar Wink
Ale gdzieś jest to opisane na forum
 Odpowiedz
#3
 Lolek 
Trzeba go przeprowadzić pod nawiewem i pod deską do tyłu zestawu wskaźników. Dwa torksy odkręcasz od dołu pod kierownicą i zdejmujesz obudowę, następnie wpinasz wtyczkę i gotowe. Obrotomierz najprawdopodobniej nie będzie działał i wtedy czeka Cię wizyta w smartcenter, tylko oni mają kompa z możliwością edycji oprogramowania. Koszt brutto w wie 118 zł. Smile
Lolek - motoparalotniarz
 Odpowiedz
#4
 Gość 
No to super dzieki za pomoc a moze ktos sie orientuje gdzie mozna kupic i czy mozna kupic sam zegarek bez obrotomierza ??

Pozdrawiam
 Odpowiedz
#5
 Lolek 
W tej chwili jest taka oferta na smarter.pl Smile
Lolek - motoparalotniarz
 Odpowiedz
#6
 Gość 
Lolek dzieki serdeczne za pomoc wlasnie poprosilem kolesia o nr mam nadzieje ze mi nie ucieknie z pod nosa zegareczek Smile

Pozdrawiam i jeszcze raz dzieki
 Odpowiedz
#7
 piotr_983 
kupując sam używany zegarek sprawdz czy jest ten kawałek plastiku do podłączenia w przeciwnym razie będziesz potrzebował lutownicy lub zrobisz jakiś ulem. Acha te kolorowe obwoluty na zegarek są w SC po 10 zł więc można sobie wymienić pod kolor obudowy prędkościomierza.
 Odpowiedz
#8
 Gość 
piotr_983 dziekuje za info. mam nadzieje ze juz niebawem bede mial ten zegarek i poradze sobie z podlaczeniem. Smile
 Odpowiedz
#9
 Gość 
gdzie uruchomią mi na sląsku obrotomierz /tylko nie sosnowiec bo tam to zaraza. Suprised
 Odpowiedz
#10
 Gość 
W Sosnowcu aktywują na poczekaniu nie wiem w czym problem ? Smile ja nie narzekam bez problemu sprawnie i szybko...
 Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
Rainbow [450] Wariujący obrotomierz PatiEK 2 344 14.07.2017, 06:31
Ostatni post: PatiEK
  [450] Radio 2din - montaż, przykłady grzeskador 33 13.225 08.04.2017, 09:08
Ostatni post: WueM01
  450 - Wskaźnik, czujnik temperatury zewnętrznej, znikanie, aktywacja snoopy23 72 23.270 31.03.2017, 20:09
Ostatni post: Lolek
  Tempomat oryginalny - montaż we własnym zakresie dr-big 37 16.930 22.02.2017, 17:41
Ostatni post: obwd-crash
  Montaż podgrzewanych siedzień ponurypredator 3 557 16.02.2017, 20:17
Ostatni post: kasiunqa
  Obrotomierz - problem ze wskazaniem Jgorzola 13 1.055 16.02.2017, 07:29
Ostatni post: Lolek
  Obrotomierz... damian102 7 2.106 06.10.2015, 21:03
Ostatni post: damian102
  [450] Zegar, dziwne zachowanie tobca69 3 1.042 08.06.2015, 17:48
Ostatni post: tobca69
  Nie działa zegar w Smart for two Amplituner 1 2.523 20.02.2012, 12:37
Ostatni post: smart452
  Wskażnik paliwa, obrotomierz wariują. 6 2.980 19.02.2011, 15:50
Ostatni post: Guest



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości



Menu