Zaloguj się do forum, aby móc korzystać ze wszystkich jego funkcji!

450 - Oryginalny zegar i obrotomierz - montaż i aktywacja

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryby wyświetlania wątku
450 - Oryginalny zegar i obrotomierz - montaż i aktywacja
#21
 Gość 
ten przewodnik dokładnie znam ( z niego pożyczyłem zdjęcia) lecz sęk w tym iż w opisie na zdjęciach jest gniazdo do wtyczki zegara a u mnie nie Laughing
 Odpowiedz
#22
 monkrasek 
Pszczurkow...a gdzie w koncu kupiles zegary i ile Cie kosztowaly??
Dales juz rade je zamocowac?
 Odpowiedz
#23
 Lolek 
Zegarek dostaje + i - oraz + ze świateł do podświetlenia, ot i cała filozofia. Dosztukuj przewody i poproś jakiegokolwiek elektryka by podłączył Ci go do skrzynki bezpieczników. Smile
Lolek - motoparalotniarz
 Odpowiedz
#24
 Gość 
Z obrotomierzem jest troszkę trudniej bo jak widzę nie masz wtyczki a nawet jak byś już ją miał i podłączył byś obrotomierz to należy jeszcze dokonać aktywacji obrotomierza w SC koszt około 120zł Suprised
 Odpowiedz
#25
 Lolek 
Ta druga wtyczka jest na pewno, tyle że w budziku. Smile
Lolek - motoparalotniarz
 Odpowiedz
#26
 Gość 
Nie wszyscy zrozumieli o co chodzi.. więc jeszcze raz czarno na białym. Brakuje tego czarnego gniazda które opisałem w pierwszym poście. (Te zdjęcia to zdjęcia z http://www.fq101.co.uk - nie moje!) Dlatego czarna wtyczka na nich jest ale u mnie nie.
To gniazdo to miejsce dla wtyczki Zegara! Obrotomierz nie ma z tym nic wspólnego (montuje sie go do gniazda pod kierownicą.)

No mam nadzieje że czarne gniazdo budzika będzie w komplecie. Co do samych zegarów to kupiłem je w SmartKits teraz jest promocja no i wysyłkę miałem za darmo, płaciłem Paypal`em.

Jeżeli nie znajdę tego gniazda trzeba będzie rzeczywiście kombinować z lutowaniem kabelków..

Co do aktywacji obrotomierza to gdzieś czytałem że potrzebna jest tylko w nowszych Smartach. Podobno w pierwszej generacji obrotomierz jest w wgrany w soft i aktywny więc trzeba go tylko podpiąć.
 Odpowiedz
#27
 kmalinek 
Właśnie chyba tak nie jest.. Bo u mnie obrotomierz trzeba by uruchomić a mam wersje smarciaka identyczną jak twoja... ale mogę się mylić...
 Odpowiedz
#28
 Lolek 
Na pewno tak nie jest, kabelki dolutuj i do bezpieczników. Smile
Lolek - motoparalotniarz
 Odpowiedz
#29
 Gość 
No i chyba rozwiązałem problem sam. Mianowicie upewniłem się w przekonaniu iż czarne gniazdo będzie w komplecie zegarów jakie zamówiłem. Otóż na stronach SmartKits przy przedmiotach są instrukcje i wystarczy to przetłumaczyć (jest po włosku).


Znalazłem ten sam tekst i wynika z niego w punkcie 4tym, (tłumaczenie google) że wtyczkę zegara należy wpiąć w czarne gniazdo i dopiero wszystko wpiąć w płytkę wysepki bezpieczeństwa (ta z zdjęć) w miejscu owych 2dziurek i 3 wlutowanych pasków. uff ..

Teorię potwierdzę jak przyjdą zegary. Laughing

LINK DO INSTRUKCJI

Pdf z SmarKits
 Odpowiedz
#30
 Gość 
No, zegarki już założone tylko brakuje aktywacji obrotomierza.. Czy ktoś z Was już aktywował ten obrotomierz u diagnosty? W mojej okolicy nikt nie potrafi tego zrobić.. nie wiecie gdzie z tym można podjechać? (oczywiście Sc odpada nie tylko ze względu na ceny ale i na odległość) :-?
 Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
Rainbow [450] Wariujący obrotomierz PatiEK 2 318 14.07.2017, 06:31
Ostatni post: PatiEK
  [450] Radio 2din - montaż, przykłady grzeskador 33 12.739 08.04.2017, 09:08
Ostatni post: WueM01
  450 - Wskaźnik, czujnik temperatury zewnętrznej, znikanie, aktywacja snoopy23 72 22.731 31.03.2017, 20:09
Ostatni post: Lolek
  Tempomat oryginalny - montaż we własnym zakresie dr-big 37 16.699 22.02.2017, 17:41
Ostatni post: obwd-crash
  Montaż podgrzewanych siedzień ponurypredator 3 520 16.02.2017, 20:17
Ostatni post: kasiunqa
  Obrotomierz - problem ze wskazaniem Jgorzola 13 976 16.02.2017, 07:29
Ostatni post: Lolek
  Obrotomierz... damian102 7 2.044 06.10.2015, 21:03
Ostatni post: damian102
  [450] Zegar, dziwne zachowanie tobca69 3 1.004 08.06.2015, 17:48
Ostatni post: tobca69
  Nie działa zegar w Smart for two Amplituner 1 2.473 20.02.2012, 12:37
Ostatni post: smart452
  Wskażnik paliwa, obrotomierz wariują. 6 2.935 19.02.2011, 15:50
Ostatni post: Guest



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości



Menu