Zaloguj się do forum, aby móc korzystać ze wszystkich jego funkcji!

450 - Oryginalny zegar i obrotomierz - montaż i aktywacja

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryby wyświetlania wątku
450 - Oryginalny zegar i obrotomierz - montaż i aktywacja
 Fann343 
(11.03.2019, 19:53)LAZY. napisał(a): No i czy ma kropki czy kreski na tarczce. Wypadało by żeby pasowały do tarczki w prędkościomierzu.

Witam, czy możesz mi podpowiedzieć gdzie obecnie aktywuje obrotomierz w Gdańsku? Kupiłem takiego Smarcika CDI z 2002 r. żonie, założyłem zegarek i obrotomierz i chciałbym go aktywować. Przy okazji też chciałbym aktywować pełen automat żeby dziewczyna się nie stresowała bo dotąd nieraz jeździła moją audicą z dsg. A tak na marginesie kodowanie np w audi vcds to zupełnie prosty zabieg a tu widać że tylko serwisy?
 Odpowiedz
 LAZY. 
Jak przygotuję sprzęt to w Niedzielę mógłbym ogarnąć.
 Star diagnoza trójmiasto.  Smile
 Odpowiedz
 Fann343 
(08.11.2019, 01:18)LAZY. napisał(a): Jak przygotuję sprzęt to w Niedzielę mógłbym ogarnąć.

Super by było Smile
 Odpowiedz
 Prezes_XJ 
Cześć,
Dziś założyłem zegarek i obrotomierz.
Zegarek ruszył ale obrotomierz niestety nie.
Zgodnie z instrukcją, przed podpięciem obrotomierza odpiąłem główną wiązkę zegarów.
Niestety po spięciu wszystkiego i złożeniu "na gotowo" obrotomierz się nawet nie podświetla.

Obstawiacie, że po aktywacji wszystko ruszy, czy muszę najpierw doprowadzić do tego by w ogóle podświetlenie działało?
Odpiąć aku dla resetu kompa?
Szukać uszkodzeń wiązki?

Od czego polecacie zacząć?
Może jakiś magik w wawie mógłby pomóc? Very happy

Pozdrawiam
Piotr
 Odpowiedz
 wibi79 
Ja po kupnie swojego Fortwo pojechałem do warsztatu aby odczytali co się da SD przy okazji poprosiłem o aktywację obrotomierza i to mi zrobili. Po kupnie obrotomierza i zegara i podłączeniu obrotomierz ruszył normalnie. Dlatego moja rada dla tych którzy nie mają obrotomierza, jak już kiedyś będziecie diagnozować swojego Smarta poproście o aktywację obrotomierza gdyż to banalnie proste,tylko "odhaczyć" w okienku.
 Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Aktywacja obrotomierza 450 cdi Kylo_k2 1 1.484 10.05.2020, 00:36
Ostatni post: LAZY.
Rainbow [450] Wariujący obrotomierz PatiEK 5 2.712 13.12.2018, 14:44
Ostatni post: rudiszubert
  [450] Radio 2din - montaż, przykłady grzeskador 33 28.103 08.04.2017, 09:08
Ostatni post: WueM01
  450 - Wskaźnik, czujnik temperatury zewnętrznej, znikanie, aktywacja snoopy23 72 46.788 31.03.2017, 20:09
Ostatni post: Lolek
  Tempomat oryginalny - montaż we własnym zakresie dr-big 37 29.497 22.02.2017, 17:41
Ostatni post: obwd-crash
  Montaż podgrzewanych siedzień ponurypredator 3 3.196 16.02.2017, 20:17
Ostatni post: kasiunqa
  Obrotomierz - problem ze wskazaniem Jgorzola 13 5.683 16.02.2017, 07:29
Ostatni post: Lolek
  Obrotomierz... damian102 7 5.114 06.10.2015, 21:03
Ostatni post: damian102
  [450] Zegar, dziwne zachowanie tobca69 3 3.364 08.06.2015, 17:48
Ostatni post: tobca69
  Nie działa zegar w Smart for two Amplituner 1 4.612 20.02.2012, 12:37
Ostatni post: smart452



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości



Menu