Zaloguj się do forum, aby móc korzystać ze wszystkich jego funkcji!

450 po zgaszeniu nie odpala

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryby wyświetlania wątku
450 po zgaszeniu nie odpala
#1
 bartek1983 
Witam, mam nowy problem z swoim smarkiem...
Żona rano wyruszyła do pracy po jakiś 2km zatrzymała się pod sklepem wyłączyła go normalnie poszła na zakupy i to by było na tyle... Smart już nie chciał odpalić.

4 m-c temu wymieniłem czujnik położenia(gasł na rozgrzanym) wału na nówkę  firmy Hama jak pamietam... Wszystko było ok tylko czasami zaczynał łapać "żabki" po odpaleniu po nocy. Pomagało jednorazowe wciśnięcie pedału gazu do podłogi przy ruszania spod domu, problem znikał.

Auto na SD nie pokazało żadnych błędów. Czasami odpala na max 3 sek po czym gaśnie.

Smart fortwo 0,6T 1999r
 Odpowiedz
#2
 speedykielce 
(07.08.2018, 17:31)bartek1983 napisał(a): Witam, mam nowy problem z swoim smarkiem...
Żona rano wyruszyła do pracy po jakiś 2km zatrzymała się pod sklepem wyłączyła go normalnie poszła na zakupy i to by było na tyle... Smart już niechęcią odpalić.

4 m-c temu wymieniłem czujnik położenia(gasł na rozgrzanym) wału na nówkę  firmy Hama jak pamietam... Wszystko było ok tylko czasami zaczynał łapać "żabki" po odpaleniu po nocy. Pomagało jednorazowe wciśnięcie pedału gazu do podłogi przy ruszania spod domu, problem znikał.

Auto na SD nie pokazało żadnych błędów. Czasami odpala na max 3 sek po czym gaśnie.

Smart fortwo 0,6T 1999r
Sprawdzałaś pompę paliwa?

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
Smart 450 cdi cabrio 
 Odpowiedz
#3
 bartek1983 
Co mam w niej sprawdzić bo żona załamana
 Odpowiedz
#4
 speedykielce 
No sprawdź czy działa. Miałem.podobny przypadek co prawda w innym aucie ale objawy podobne. Swirowaly obroty po zgaszeniu nie chciał odpalić.

Ale teraz jeszcze jedno mi do głowy przyszło. A czy przypadkiem wentylator od intercoolera jest Oki? Bo jeśli się nie załącza to jak się nagrzewje to będzie Ci gasić auto jak się zatrzymasz lub nie odpalisz jak zgasisz dopóki nie ostygnie.
(07.08.2018, 23:55)bartek1983 napisał(a): Co mam w niej sprawdzić bo żona załamana

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
Smart 450 cdi cabrio 
 Odpowiedz
#5
 bartek1983 
Nie odpala nawet jak jest zimny bądź odpali na kilka sekund
 Odpowiedz
#6
 speedykielce 
(08.08.2018, 06:13)bartek1983 napisał(a): Nie odpala nawet jak jest zimny bądź odpali na kilka sekund
A.cos na wyświetlaczu ? Trzy kreski ?

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
Smart 450 cdi cabrio 
 Odpowiedz
#7
 bartek1983 
Nie bez kresek. SD brak błędów.
 Odpowiedz
#8
 speedykielce 
(08.08.2018, 06:57)bartek1983 napisał(a): Nie bez kresek. SD brak błędów.
Odejmij przewód paliwowy włącz zapłon i zobacz czy toczy paliwo. A i jeszcze Poszukaj na forum może ktoś miał taki przypadek.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
Smart 450 cdi cabrio 
 Odpowiedz
#9
 bartek1983 
ten co idzie z baku do pompy ?
 Odpowiedz
#10
 speedykielce 
(08.08.2018, 07:09)bartek1983 napisał(a): ten co idzie z baku do pompy ?
Nie wiem jak w benzynie ale u mnie w dieselu ida przewody na widoku u góry silnika. Trzeba odpisać już za pompa tak żeby sprawdzić czy podaje paliwo. Po zapłonie ( bez odpalania) przez kilka sec powinna podać paliwo.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
Smart 450 cdi cabrio 
 Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  POMOCY!! Nie odpala. Rozrusznik kręci. kamilj112 19 229 7 minut(y) temu
Ostatni post: Kylo_k2
  0.8 cdi nie odpala Kylo_k2 7 239 31.10.2018, 15:07
Ostatni post: Kylo_k2
  Nie odpala + pozioma kreska na wyświeltaczu 13 7.431 10.09.2018, 19:53
Ostatni post: LAZY.
  450 - nie odpala,rozrusznik nie kręci, akumulator dobry, bendix miksell 166 91.182 26.07.2018, 22:38
Ostatni post: LAZY.
  Smarcina raz odpala raz nie- kręci rozrusznik ale nie zapala ewelka-brukselka 18 4.512 31.03.2018, 12:58
Ostatni post: ewell
Bug Smart po 2km i postoju 5min nie pali po kilku minutach odpala i wszystko ok MC01 1999 JacekDe 5 543 10.03.2018, 13:31
Ostatni post: JacekDe
  450 600cc nie pracuje na jeden cylinder i dymi slavek91 18 1.628 21.01.2018, 19:57
Ostatni post: Tomasz17
  smart CDI odpala ale szarpie i po chwili gaśnie rickymr 10 1.044 11.10.2017, 19:36
Ostatni post: Mentos
  0.8 CDI 2001r. Silnik nie odpala, po przekręceniu kluczyka na II nie dzieje się nic only4free 7 1.084 16.04.2017, 05:57
Ostatni post: Lolek
  Nie zamyka się auto,nie otwiera się klapa,brak klaksonu wallace 2 584 01.04.2017, 18:35
Ostatni post: wallace



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości



Menu