Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
450 Podłączenie radia - prąd w kostce ISO - kostka, schemat, pamięć
Autor Wiadomość
KoloOlo1 Offline
Użytkownik
**

Liczba postów: 58
Dołączył: 30 lipca 2009r.
Reputacja: 0

Imię: DAWID
Post: #1
montaż radia

wymontowałam orginalne radio smarta i wsadziłam teraz radyjko mp3 nie firmowe.
orginalne radio smarta grało baz przekrecania stacyjki, a to nowe nie chce sie właczyc bez kluczyka i nie trzyma pamiec , kostka izo pasuje.
wiecie czemu tak jest? czy musze pociagnac osobny kabel bezposrednio z akumulatora?

CABRIO Passion cdi 2003 r. 60 PS.
[Obrazek: e8ae6f276abcac95m.jpg]
03.09.2009 18:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post  Do góry.
JarekCDI Offline
Użytkownik
**

Liczba postów: 19
Dołączył: 2 czerwca 2009r.
Reputacja: 0

Imię: jarek
Skąd: Wrocław
Post: #2
Re: montaż radia

w kostce iso sa przewody żółty i czerwony musisz je połączyć i wtedy będzie pamięć

JarekCDI
03.09.2009 18:54
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post  Do góry.
KoloOlo1 Offline
Użytkownik
**

Liczba postów: 58
Dołączył: 30 lipca 2009r.
Reputacja: 0

Imię: DAWID
Post: #3
Re: montaż radia

ale podłaczyc je bezposrednio pod akumulator?
bo normalnie sa polaczone tak jak bylo podlaczone orginalne radio.

CABRIO Passion cdi 2003 r. 60 PS.
[Obrazek: e8ae6f276abcac95m.jpg]
03.09.2009 19:03
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post  Do góry.
Devil Offline
Użytkownik
**

Liczba postów: 816
Dołączył: 26 maja 2009r.
Reputacja: 0

Imię: Mirek
Skąd: Świnoujście,Sosnowiec
Post: #4
Re: montaż radia

kostka instalacji smarta(do podłączenia radia) ma jeden przewód plusowy,który jest zawsze pod napięciem wepnij w ten pin podtrzymanie napiecia z kostki z radia i powinno działać bez problemu Laughing
Jak bedziesz miał problem,mogę wysłac na prv jak to podłaczyc (schemat)
03.09.2009 19:35
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post  Do góry.
KoloOlo1 Offline
Użytkownik
**

Liczba postów: 58
Dołączył: 30 lipca 2009r.
Reputacja: 0

Imię: DAWID
Post: #5
Re: montaż radia

Devil podesli mi na prv ten schemat zebym czegos nie spalił Very happy

CABRIO Passion cdi 2003 r. 60 PS.
[Obrazek: e8ae6f276abcac95m.jpg]
03.09.2009 20:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post  Do góry.
Devil Offline
Użytkownik
**

Liczba postów: 816
Dołączył: 26 maja 2009r.
Reputacja: 0

Imię: Mirek
Skąd: Świnoujście,Sosnowiec
Post: #6
Re: montaż radia

Mówisz i masz,wysłane.
04.09.2009 15:03
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post  Do góry.
allanc220 Offline
Użytkownik
**

Liczba postów: 139
Dołączył: 22 kwietnia 2010r.
Reputacja: 0

Imię: Alan
Skąd: Legnica
Post: #7
Jak to zrobic aby po wyłczeniu stacyjki nie kasowala sie pamiec radia ?

JAk w temacie jak wylączam kluczyk i właczam radio kasuje pamiec wszystko sie przestawia na fabryczne gubi sie skala przestawia sie equalizer . w radiu nie ma zadnych takich ustawien zeby pamietal ustawienia.Radio to pionner DEH 4000 UB . Moze to jakis kabel trzeba podlaczyc do niego bo w poprzednim aucie nie mialem tego problemu

S600-Smart 600
13.05.2010 13:06
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post  Do góry.
waflo Offline
Użytkownik
**

Liczba postów: 952
Dołączył: 30 czerwca 2006r.
Reputacja: 0

Imię: Tomek
Płeć: Mężczyzna
Skąd: Milton Keynes

smart roadster, 2004
smart fortwo 450 0,7, 2003
Post: #8
Odpowiedź: Jak to zrobic aby po wyłczeniu stacyjki nie kasowala sie pamiec radia ?

W kostce zasilajace do radia masz dwa plusy, tzn jeden staly, z akumulatora, drugi podawany po stacyjce. Zamien je miejscami i bedzie po sprawie.

Na tylnej sciance radia masz pewnie rozpiske gdzie podlaczyc staly plus, a gdzie ten ze stacyjki.

Robota na 5min
13.05.2010 14:53
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post  Do góry.
allanc220 Offline
Użytkownik
**

Liczba postów: 139
Dołączył: 22 kwietnia 2010r.
Reputacja: 0

Imię: Alan
Skąd: Legnica
Post: #9
Odpowiedź: Jak to zrobic aby po wyłczeniu stacyjki nie kasowala sie pamiec radia ?

Noo i załatwione dzieki !

S600-Smart 600
13.05.2010 18:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post  Do góry.
bushaya Offline
Użytkownik
**

Liczba postów: 36
Dołączył: 30 września 2010r.
Reputacja: 0

Post: #10
Podłączenie radia

Witam,

Kilka dni temu kupiłem smarta fortwo, niestety bez radia.
Otworzyłem półkę i znalazłem kilka kabli. Jedno kółko(antena),
czarna i biała krótka kostka i jedna czarna długa. Pytanie, czy to wystarczy do podłączenia radia czy będę musiał zmieniać jakąś kostkę? Nawet jeżeli był seryjnie bez radia to czy ma zamontowane głośniki?

Rocznik 2001, wersja passion

pozdrawiam.
30.10.2010 18:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post  Do góry.
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  450 - klimatyzacja schemat elektryczny - poszukiwany wezykv3 6 326 24.06.2014 18:12
Ostatni post: wezykv3
  nie działa klakson; potrzebny schemat elektryki Katharina 7 316 03.04.2014 21:10
Ostatni post: LAZY.
  (NIE) Proste podłączenie zegarka w CDI? MIniSmart 4 378 28.02.2014 15:13
Ostatni post: MIniSmart
  "ORYGINALNA" ramka do radia w smart fortwo. wojtekaw 8 1.519 21.02.2014 23:21
Ostatni post: Sebastian_O
  [450] [450] Instrukcja serwisowa lub schemat elektryczny auta Guest 32 1.416 12.06.2013 10:49
Ostatni post: Kanapa
  temat zbiorczy :) dotyczy poduszek i radia pikolosan 4 981 10.06.2011 11:35
Ostatni post: smart452
  SMART F2 2001r 800cdi - awaria radia snoopy23 2 1.359 11.04.2011 09:26
Ostatni post: snoopy23
  450 Schemat kostki świateł zewnętrznych kamiloo98 5 1.329 25.07.2010 23:42
Ostatni post: kamiloo98
  Podłączenie pod OBD - próba tester sebekz 23 8.001 28.01.2010 23:20
Ostatni post: All-capone
  Parametry radia i głosników w serii FT passion 2006 Guest 9 1.435 19.10.2008 19:53
Ostatni post: Guest



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości