Zaloguj się do forum, aby móc korzystać ze wszystkich jego funkcji!

[450] Radio wyłącza się po 30 minutach

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryby wyświetlania wątku
[450] Radio wyłącza się po 30 minutach
#1
 arturo33-33 
Zamontowałem F2 z 2000 roku 0,6 Pb radio Grundig SMART, wprowadziłem kod, wszystko wydawało się być OK, tzn. reagowało na włączenie świateł. Po kilku dniach zauważyłem, że radyjko samoczynnie się wyłącza po 30 minutach, co może być przyczyną?
Liczę na podpowiedź i pomoc w rozwiązaniu problemu.
 Odpowiedz
#2
 LAZY. 
Wyłącza się jak jest silnik włączony?
Nieczynne Sad
 Odpowiedz
#3
 arturo33-33 
Tak, w czasie jazdySad
Oczywiście można je ponownie włączyć i kolejne 30 minut jest OK. Na postoju nie sprawdzałem, ale raczej będzie tak samo. Niestety sprzedawca z alledrogo anno007 jak na razie nie odpowiedział na pytanie co może być przyczyną.
 Odpowiedz
#4
 mikemas 
a czy masz zasilanie "po stacyjce"? - sprawdz kostke
 Odpowiedz
#5
 jakubo 
W ustawieniach chyba jest opcja że po 30 min się wyłącza.

Przytrzymaj przyciska z logo smart by w nie wejść
Pomogłem daj [Obrazek: postbit_reputation.gif]
 Odpowiedz
#6
 salam82 
Cyt:

Ignition Switching

>>IGN ON<< The radio is turned on and off with the ignition switch.
>>IGN OFF<< The radio is turned on and off by pressing the volume knob.
This last setting automatically turns the radio off after 30 minutes to save the battery.


Źródło: http://www.evilution.co.uk/310

Wygląda na to, że to nie błąd.
 Odpowiedz
#7
 arturo33-33 
dzięki salam82
Wydaje mi się jednak, że mam IGN ON.
Sprawdzę to potwierdzę lub zaprzeczę.
 Odpowiedz
#8
 arturo33-33 
byłem, sprawdziłem i ...Sad IGN ONCrying
może jakieś inne pomysły?
dodam, że radio nie nosi śladów ingerencji wewnątrz.
 Odpowiedz
#9
 LAZY. 
Jedyne co możesz sprawdzić to multimetrem czy są oba plusy na kostce jak jest wpięta w radio.
W innym wypadku radio podłączył bym na stole do zasilacza i potestował na sucho.

Szkoda że jesteś z Wawy bo mym ci je ogarnął.
Nieczynne Sad
 Odpowiedz
#10
 arturo33-33 
co do podłączenia przy kostce, to w przypadku braku "+" po włączeniu stacyjki, radio by działało?
jeśli nie to w zasadzie kostki odpadają, co nie znaczy, że ich nie sprawdzę i oczywiście dam znać. Jak wszystko będzie wskazywało na to, że jest OK, to nabędę kostkę ISO i podłącze na testy "na sucho" na stole. Zobaczymy co przyniesie jutrzejszy pomiar kostek.
Czego najlepiej użyć jako wyjmaków do radyjka?
 Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Smart 450 zamyka sie i otwiera, problem z zamknięciem Krunio 22 312 27.10.2020, 14:44
Ostatni post: Krunio
  450 2000 - przed liftem - radio + zmiana BogdanHa 13 667 01.06.2020, 01:32
Ostatni post: raffa
  Jakie radio zamiast oryginału? cruiser2001 2 664 12.03.2019, 18:15
Ostatni post: speedykielce
  radio grundig napis phone piotrasta 5 981 13.01.2019, 17:08
Ostatni post: piotrasta
  Smart 450 0.6 przednia wycieraczka się nie wyłącza zibi smark 12 1.489 03.10.2018, 17:48
Ostatni post: zibi smark
  450 - Włącznik świateł mocno się nagrzewa - manetka miksell 54 24.621 14.02.2018, 18:47
Ostatni post: CodeBoy
  [450] Oryginalne radio - MP3, USB, AUX kamiloo98 75 37.356 23.12.2017, 19:27
Ostatni post: obwd-crash
  Radio ze zmieniarką . mikmar 5 1.111 13.11.2017, 17:22
Ostatni post: Blady
  Oryginalne radio CD - MP3 z USB Ghost1974 0 804 26.05.2017, 09:30
Ostatni post: Ghost1974
  [450] Radio 2din - montaż, przykłady grzeskador 33 18.948 08.04.2017, 09:08
Ostatni post: WueM01



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości



Menu