Zaloguj się do forum, aby móc korzystać ze wszystkich jego funkcji!

450 - skrzynia błąd, awaria, 3, trzy kreski, wątek ogólny

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryby wyświetlania wątku
450 - skrzynia błąd, awaria, 3, trzy kreski, wątek ogólny
#31
 PKO 
kolego w pierwszym poscie napisales ze przesunąłeś ten silownik calkowicie w strone silnika,ja mialem tez problem z tym silownikiem,a ten silownik trzeba wyregolowac zeby dzialal poprawnie.All ma racje zeby to zlokalizowac musisz do niego pojechac (aso odradzam)i napewno przyczyna bedzie usunieta jak bedzie mial czesci(a ma ich sporo) Suprised
 Odpowiedz
#32
 Gość 
Kolego nie kazdy ma tak blisko do alla jak ty ;D ja z krakowa mam szmat drogi :P
 Odpowiedz
#33
 All-capone 
jeśli siłownik nie chce cofnąc sie zamoczynnie to jest mechanicznie uszkodzony -możesz mi go wysłac do sprawdzenia i jesli moje przypuszczenia sie potwierdza to naprawie go
Smart Serwis - Tuczki

Wszystkie wiadomości proszę kierować na  Brzostek911@o2.pl lub tel 790-450-441 , strona smartyelektryczne.pl  w przebudowie 
 Odpowiedz
#34
 Gość 
ok w takim razie dzis jeszcze raz spobuje nim sie bobawic (tzn zlozyc bo moze motor silownika ma jakis problem z ta plastikowa oska w srodku) i jak sie nie uda to podesle

zastanawialem sie nad rozebraniem tego ale widze ze tam sa nity i chyba to jest poprostu jednorazowka

powiedz mi jakie sa ewentualne koszta tego silownika jak sie naprawic nie da (moze byc na PW)

ale kurde nie chce mi sie wierzyc ze po wyciagnieciu silniczka i wlozeniu go spowrotem silownik przestal funkcjonowac poprawnie... :(
 Odpowiedz
#35
 Lolek 
Jeśl obróciłeś silniczeko 1/2 obrotu to masz to jak w banku. Smile
Lolek - motoparalotniarz
 Odpowiedz
#36
 Gość 
tak tez wlasnie myslalem ze zostal zle obrocony... rozebralem silownik i zlozylem go na nowo i dziala...

ale dalej jest problem z biegami... do przodu jezdzi do tylu jest problem... dzis bede chcial sie umowic w SC na podlaczenie do komputera i zobaczymy co mi tam powiedza
 Odpowiedz
#37
 All-capone 
smart center radze omijac szepokim łukiem - no chyba ze nie masz co zrobic z nadmiarem gotówki.
sprawdź czy podczas wrzucania wstecznego biegu święca sie światła stopu , to ze podczas wkładania biegu musisz miec nogę na hamulcu to chyba jasne jak słoneczko ale wole sie zapytać Smile
jak nie palą sie stopy Smile to w smart center zakup włacznik świateł stóp Smile

co do częsci obudowy zanitowanej to wewnątrz jest tylko przekładnia - rzadko kiedy się psuje
tam nie ma potrzeby zaglądac
Smart Serwis - Tuczki

Wszystkie wiadomości proszę kierować na  Brzostek911@o2.pl lub tel 790-450-441 , strona smartyelektryczne.pl  w przebudowie 
 Odpowiedz
#38
 Gość 
normalnie rece mi opadly... przedstawilem problem jako auto niejezdzace do tylu... z ciekawosci zapytalem ile diagnoza problemu bedzie mnie kosztowac i w odpowiedzi uzyskalem
-200zl podlaczenie do komputera
-300-350 - diagnoza i analiza wartosc ktore zostana zczytane z komputera

normalnie zalamalem sie... i nie wiem czy chce tam jechac a nie znam we wroclawiu nikogo kto zajmuje sie smartami (znajomi tez jeszcze nikogo nie znalezli)

All.... sprawdze jak piszesz czy sie pala swiatla stopu. jasnym jest ze podczas zmiany biegu musi byc wcisniety hamulec.

z tego co jeszcze zaopserwowalem to zmiana biegow elegancko dobywa sie bez dzialajacego silnika... jak juz odpale auto to wsteczny raz wejdzie i pokaze R ale nie ruszy i zniknie z wyswietlacza ... a raz wogole sie nie chce pojawic...

czasami po przekreceniu kluczyka w stacyjce w skrzynia wydaje dzwieki jakby ktos mikser tam wsadzil...

akumulator? - jakie powinno byc napiecie?
sprzeglo? - ale kurde jedzie do przodu

wiem ze to co pisze to czysta fikcja... ale mimo wszystko licze na pomoc... zadawajcie pytania bede sprawdzal...

to co bede w stanie zrobic sam to z checia sprobuje
 Odpowiedz
#39
 Gość 
wrocilem do domu... pierwsze co zrobilem to do smarta i kobita patrzyla czy swiatla stopu swieca...

wiec SWIECA... :(

jakies kolejne pomysly?
 Odpowiedz
#40
 All-capone 
a czy samochód czesto po właczeniu stacyjki miesza skrzynia biegów ?
ile ma przebiegu samochód ?
dosuń siłownik bliżej silnika i zobacz czy wtedy cos sie poprawi, sprawdż wtyczkę w walcowym czujniku połozenia wałka zmiany biegów (powyżej siłownika w bliskim sąsiedztwieokrągłe płaskie czarne o średnicy ok 6cm) - trzy przewody we wtyczce
kup jakis antytlenek w sprayu typu elektrosol , popsikaj do wtyczki , zobacz czy przewody nie sa pouszkadzane , jest możliwe ze sie popsuł ten czujnik jakby co 100zł kosztuje , jak chcesz moge ci wysłąć bez jakiejkolwiek opłaty i sprawdzusz czy cos pomogło jak nie odeślesz mi spowrotem.
pozdr
Smart Serwis - Tuczki

Wszystkie wiadomości proszę kierować na  Brzostek911@o2.pl lub tel 790-450-441 , strona smartyelektryczne.pl  w przebudowie 
 Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Faq - awaria skrzyni biegów czyli stuka, szarpie, nie jedzie, 3 kreski i inne takie Kanapa 53 6.587 14.07.2018, 19:17
Ostatni post: IRIAD
  450 - czujnik położenia skrzynia biegów - ogólny. wallace 30 1.820 23.03.2018, 21:36
Ostatni post: LAZY.
Question Potrzebuje pomocy :( chyba skrzynia Jumper 4 301 11.03.2018, 10:43
Ostatni post: Jumper
  Skrzynia biegów IRIAD 4 918 05.11.2017, 15:37
Ostatni post: Lolek
  450 i 452 - skrzynia biegów - olej, typ i wymiana oleju sewcio 114 52.083 15.09.2017, 14:24
Ostatni post: Alison
  Błąd 3F - nie da sie skasować Jgorzola 2 730 12.02.2017, 13:33
Ostatni post: Jgorzola
  Błąd czujnika prędkości obrotowej skrzyni biegów. mareq606 7 3.256 27.12.2016, 23:58
Ostatni post: Marek
  Problem ze skrzynia ft 0.6 benz 00 r Turbo ptyś 2 576 26.12.2016, 21:08
Ostatni post: Kanapa
  Help! Skrzynia biegów-automat i pozycja 0. Sylvia 18 4.176 26.11.2016, 15:28
Ostatni post: psuwacz
  Automatyczna skrzynia biegów CodeBoy 14 2.186 30.10.2016, 07:41
Ostatni post: Lolek



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości



Menu