Zaloguj się do forum, aby móc korzystać ze wszystkich jego funkcji!

[450] Światło stopu brak powracający problem, pomóżcie!

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryby wyświetlania wątku
[450] Światło stopu brak powracający problem, pomóżcie!
#1
 asia788asia 
Witam klubowiczów, może ktoś pomoże, mam problem ze swoim smarcikiem 450, że ciągle padają światła stopu a dokładnie czujnik, średnio co miesiąc muszę wymienić na nowy, a ostatnio to już po tygodniu padł, dodatkowo zauważyłam że przy tym zapala mi się kontrolka poduszek, która po wymianie czujnika na nowy gasnie, czy ktoś może orientuje się co się dzieje? Pozdrawiam
 Odpowiedz
#2
 asia788asia 
Czy ktoś może ma jakiś pomysł gdzie szukac problemu? Bo nie chce mi się wierzyć że to czujniki się cały czas psują,, pozdrawiam
 Odpowiedz
#3
 Kanapa 
(17.04.2021, 18:45)asia788asia napisał(a): Czy ktoś może ma jakiś pomysł gdzie szukac problemu? Bo nie chce mi się wierzyć że to czujniki się cały czas psują,, pozdrawiam


Elektryk samochodowy potrzebny i weryfikacja instalacji.
Jeśli wymieniasz któryś raz to coś z prądem nie ten tego.
Chyba że jakieś mocno badziewne te czujniki są.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Pro
Forfour 2005r [Obrazek: 585647.png] i 451 LET,  ex 450 0,6/454 1,5

Ktoś musi tu być marudą  Rolleyes więc obowiązuje http://smartklub.pl/t-regulamin-portalu-...4#pid58904
 Odpowiedz
#4
 asia788asia 
(17.04.2021, 19:10)Kanapa napisał(a):
(17.04.2021, 18:45)asia788asia napisał(a): Czy ktoś może ma jakiś pomysł gdzie szukac problemu? Bo nie chce mi się wierzyć że to czujniki się cały czas psują,, pozdrawiam


Elektryk samochodowy potrzebny i weryfikacja instalacji.
Jeśli wymieniasz któryś raz to coś z prądem nie ten tego.
Chyba że jakieś mocno badziewne te czujniki są.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Pro

Dzięki, choć w czujniki nie wątpię bo montowane jak oryginał, ostatecznie Bosch, chyba nie ma wyjścia trzeba do elektryka nie wskuram nic już nic w garażu, pozdrawiam
 Odpowiedz
#5
 tim13 
Ja bym sprawdził przewody i kostki od pompy abs czy tam nie ma niespodzianek.
 Odpowiedz
#6
 asia788asia 
(18.04.2021, 09:55)tim13 napisał(a): Ja bym sprawdził przewody i kostki od pompy abs czy tam nie ma niespodzianek.

Dzięki za wskazówkę, sprawdzę to, bo to aż niemożliwe żeby czujniki tak padały
 Odpowiedz
#7
 krzyss 
A ta puszka jest szczena ?
 Odpowiedz
#8
 asia788asia 
(19.04.2021, 21:34)krzyss napisał(a): A ta puszka jest szczena ?

Hej, puszka po wymianie została ponownie uszczelniona i dodatkowo scisnelam opaskami, więc raczej tak, a żeby było ciekawiej to jest półautomat i biegi wchodzą od tego momentu bez wciśnięcia hamulca, czego przed pierwszą awarią nie było ?
 Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  [450] Brak komputera pokładowego ? Koci Przyjaciel 6 588 15.01.2021, 08:19
Ostatni post: tim13
  [450] Problem z wyborem biegu a światło stopu asia788asia 0 387 10.01.2021, 12:29
Ostatni post: asia788asia
  Serwis Warszawa - polecany - pomóżcie. BogdanHa 8 1.178 08.06.2020, 12:37
Ostatni post: ŁYSY13
  [450] Brak cieplego powietrza w smart 450 0.6 kubaxax 13 2.179 28.07.2019, 16:40
Ostatni post: kubaxax
  [450] 0.8 cdi żółty trójkat i brak ESP grzybekdg 8 2.271 06.12.2017, 17:37
Ostatni post: grzybekdg
  450 CDI brak 6 biegu - pomoże ktoś ? trawnik 11 3.613 27.09.2017, 07:23
Ostatni post: Lolek
  Brak kompresji, auto nie wchodzi na obroty. Silnik? solidaryzacja 7 3.279 09.08.2017, 21:16
Ostatni post: ŁYSY13
  [450] Brak kontrolki cisnienia oleju i trust shagger 17 4.568 16.05.2016, 14:01
Ostatni post: krzyss
  Brak świateł pozycyjnych, problem z kierunkami Lolek923 10 4.435 30.04.2016, 12:07
Ostatni post: shagger



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości



Menu