Zaloguj się do forum, aby móc korzystać ze wszystkich jego funkcji!

[453] Android w smart Media System

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryby wyświetlania wątku
[453] Android w smart Media System
#11
 plesniak 
Nie ma czego gratulować. To mirror link który działa po aktualizacji smart Media System do wersji 343. Niestety działa tylko na postoju. Jutro będę odpalał Android auto i dam znać co wyszło.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
 Odpowiedz
#12
 plesniak 
3 minuty roboty

[Obrazek: fda6427e42397d7ce5c125e5d0f65a97.jpg]

[Obrazek: 0e79005ab7d470c52203cc6fdfadca64.jpg]

[Obrazek: e3acf810ea12b5f7f5b1e1d3e6e8b817.jpg]

[Obrazek: 4fa231f8c5e465d930d356ca18fa7551.jpg]


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
 Odpowiedz
#13
 ŁYSY13 
Wiadomo Android he he

Pozdrawiam Łysy13
ŁYSY13    451. Cabrio  Vmx 200 km emeryt  SAMOTNY WILK
                  
 Odpowiedz
#14
 plesniak 
Instrukcja instalacji Android Auto w smart Media System
Uwaga. Wszystko robicie na własną odpowiedzialność. Oprogramowanie nie ma autoryzacji smarta.
Co jest potrzebne:
smart rocznik 2015, 2016, 2017, 2018
interfejs OBDII z czipem PIC18F25K80 WiFi, BT lub USB. Ja się łączyłem przez WiFi.
smart Media System zaktualizowany do wersji co najmniej 11.343
Karta SD TomTom
Laptop z systemem Windows, OSX, Linux.
Moja instrukcja dotyczy windowsa. Jeśli masz OSX lub Linux to instrukcji szukaj na reddit.
Oprogramowanie DDT4ALL w wersji co najmniej 1.3
Baza samochodów Renault DDT2000 wersja co najmniej z 2017 roku.
Telefon z Androidem lub iOS (w iOS działa tylko siri)
Kabel USB do podłączenia telefonu.

Instalujemy oprogramowanie DDT4ALL na kompie.
Bazę danych po rozpakowaniu otwieramy i wyszukujemy katalogu "ecus".
Tenże folder kopiujemy do folderu ddt4all.

Podlączamy ELM327. Łaczymy komputer z ELM za pomoca BT, WiFi, USB.

Odpalamy DDT4ALL. Wybieramy ikonkę połaczenia (BT, WiFi, USB). Zaznaczamy info o tym że nasz samochód może zostać uszkodzony i łączymy się

Po lewej stronie widzimy bazę samochodów. Wyszykujemy X07-TwingoIII
W okienku pod spodem przewiajmy i szukamy Navigation. Klikamy dwa razy.
Teraz szukamy MFD v4.6
Teraz po prawej stronie u góry szukamy Screen lub Ekran w zalezności od wersji językowej DDT4ALL.
Tam rozwijamy Configuration, klikamy 13-ECU configuration ADAS, HVAC, TCU itp.
po kliknięciu w 13-Ecu nic sie nie stanie. W związku z tym klikamy na samej górze ikonkę ludzika w okluarach (podobno to Einstein).
Po prawej na pasku patrzymy czy mamy After sales mode.
Klikamy Screen/ekran
teraz w oknie głównym szukamy SPVR for iPhone, Android Auto feature, Mirror link Feature (u mnie to było odpalone-tak jest w przypadku wersji 2017), SPVR for other phones.

Te cztery rzeczy zamieniamy z not present na present.
Teraz przewijamy ekran i szukamy żółtego kwadratu "Write Ecu Config". Klikamy.
na samym dole po lewej pojawi nam się informacja (4 lub 5 linijek) z komunikatami.

Masz już Adroid auto w smart media. Teraz trzeba zresetować urządzenie.
naciskamy szybko 5 razy ikonke domku na smart media system.
Po resecie mamy działający Android. Pojawia się po podłączeniu telefonu przez kabek USB. To warunek konieczny.

UWAGA robicie to na własną odpowiedzialność.
 Odpowiedz
#15
 BASTOS 
Wspołczuje toz to zaraz gwarancje można stracić " Zaznaczamy info o tym że nasz samochód może zostać uszkodzony i łączymy się "
 Odpowiedz
#16
 plesniak 
Bastos wszystko jest jasno opisane. Twój komentarz uważam za totalnie zbędny.
Dobrze wiesz, że autor oprogramowania musi się zabezpieczyć.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
 Odpowiedz
#17
 plesniak 
Uwaga, jeszcze jedna rzecz. Wasz telefon musi obsługiwać android auto.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
 Odpowiedz
#18
 ŁYSY13 
No tak i najlepiej bluta 5 .0 a Android 8.1

Pozdrawiam Łysy13
ŁYSY13    451. Cabrio  Vmx 200 km emeryt  SAMOTNY WILK
                  
 Odpowiedz
#19
 Burton76 
Poszukuje kogos z Wrocławia lub okolic kto mógłby mi pomóc z tym tematem
 Odpowiedz
#20
 damiano.o 
(14.11.2019, 16:47)Burton76 napisał(a): Poszukuje kogos z Wrocławia lub okolic kto mógłby mi pomóc z tym tematem
W jakim Smarcie, bo ten wątek dotyczy 453

Pozdrawiam z RS Concept
RS concept (RS chip + EL-TEC  + MAKSOR ULTRA)
 Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Smart 453 - Zespół napędowy paska damiano.o 10 699 18.01.2020, 16:17
Ostatni post: damiano.o
  Smart Media System w 453 damiano.o 347 35.879 10.12.2019, 20:06
Ostatni post: ŁYSY13
  Wyswietlacz w tablicy zegarow w 453 sadiav 0 237 14.09.2019, 15:22
Ostatni post: sadiav
  [453] Kodowanie Obrotomierza zlomek433 20 2.791 10.09.2019, 20:34
Ostatni post: Mango
  Zmiana koła czym i gdzie !! 453 ŁYSY13 6 435 01.04.2019, 07:39
Ostatni post: ŁYSY13
  [453] Inspection Oil Service - Zmiana cyklu wyświetlania damiano.o 1 495 10.03.2019, 16:32
Ostatni post: kasiunqa
  [453] Sposób na "skaczącą" maskę przy wyższych prędkościach damiano.o 2 433 07.03.2019, 16:45
Ostatni post: antonib
  Akumulator do 453 plesniak 8 650 17.02.2019, 22:46
Ostatni post: luckym
  Start-stop z rs-parts do 453 ŁYSY13 5 799 31.10.2018, 07:02
Ostatni post: ŁYSY13
  [453] Aktualizacja oprogramowania w serwisie plesniak 5 738 11.10.2018, 15:11
Ostatni post: ŁYSY13



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości



Menu