Zaloguj się do forum, aby móc korzystać ze wszystkich jego funkcji!

Nie chce odpalić, na wyświetlaczu miga "N"

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryby wyświetlania wątku
Nie chce odpalić, na wyświetlaczu miga "N"
#1
 Serviko19 
Witam forumowicze, mam problem ze Smartem Fortwo 0,7 z 2004 roku z przebiegiem 186 tys.km. Problem objawia się miganiem "N" na wyświetlaczu i co za tym idzie braku możliwości odpalenia. Słychać również aktuator jak się rusza lecz tylko odrobinę, jakby chciał się wysunąć ale nie mógł. Problem znika w momencie gdy odłączy się akumulator, bo gdy się go podłączy z powrotem to normalnie odpala i jeździ jak należy lecz do pierwszego zgaszenia lub wyciągnięcia kluczyka bo gdy chce się go ponownie odpalić problem wraca. Skanowany był programem Delphi i wyskakiwał błąd P2022 od układu automatycznego sprzęgła ale błąd nie pojawia się w momencie pierwszego po odpięciu akumulatora odpaleniu. Wiązka od głównej kostki do aktuatora, czujnika położenia biegu, czujnika prędkości i silniczka wyboru biegu "przepikana" multimetrem i wszystko łączy. Był również podmieniany aktuator na wg. sprzedającego sprawny i dzieje się to samo. Czego to może być wina ? Czy miał ktoś kiedyś taki problem ?
 Odpowiedz
#2
 LAZY. 
Możliwe że trzeba adaptować skrzynię biegów star diagnozą.
Nieczynne Sad
 Odpowiedz
#3
 Serviko19 
Orientuje się ktoś gdzie w Krakowie i okolicach może to wykonać i jaki jest orientacyjny koszt takiej operacji ?
 Odpowiedz
#4
 Kanapa 
Poszukaj namiarów w dziale serwis.
Jest chyba Wnęk - zadzwoń o koszty ponieważ my nie znamy stawek.
Zawsze możesz pojechać do oficjalnego Smart Center.


Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Pro
Forfour 2005r [Obrazek: 585647.png] i 451 LET,  ex 450 0,6/454 1,5

Ktoś musi tu być marudą  Rolleyes więc obowiązuje http://smartklub.pl/t-regulamin-portalu-...4#pid58904
 Odpowiedz
#5
 Serviko19 
Po diagnostyce wyszło że sprzęgło jest do wymiany, jakieś porady gdyż będę robił to sam. I jeszcze jedno pytanie, co to jest i gdzie się znajduje w smarcie zawór elektromagnetyczny zasysajacy osi tylnej (kod błędu C13AF, od modułu sterującego ESP)? Czy to może być elektrozawór w pompie ABS-u ?
 Odpowiedz
#6
 Lolek 
Zacznij od upewnienia się że łapa sprzęgła nie jest dziurawa, to nic nie kosztuje a może Ci zaoszczędzić masę kasy i roboty. Jakbyś nie znalazł jak to do mnie zadzwoń, postaram się pomóc. L
 Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Po wymianie skrzyni nie chce przerzucać biegów AlfonsikBoss 9 1.429 20.07.2018, 09:34
Ostatni post: obwd-crash
  Nie można włączyć automatycznego trybu skrzyni(nie reaguje na przycisk) barabasz69 3 657 05.03.2018, 11:50
Ostatni post: krzyss
  Nie działa licznik, świecą kontrolki, nie działa skrzynia maciek27 4 2.833 06.06.2016, 09:46
Ostatni post: maciek27



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości



Menu