Przepis na Juniorową szarlotke
Spód
2 kubki 250ml maki tortowej
1/2 masla roslinnego (normalne opakowanie)
1kubek 250ml cukru pudru
1plaska lyzka (do herbaty) proszku do pieczenia
1 torebka cukru waniliowego
2 zoltka z jaja
Spod zapiec na rozgrzqny piekarnik bez termoobiegu na 160 stopni przez 20 minut
Jabka
Jabka przesmazyc z cukrem i z cynamomnem na patelnie
Pianka
Pozostale 2 bialka lekko posolic i dodac cukru pudru i ubic aby piana byla sztywna
Kruszonka
100g maki
50g masla roslinego
75g cukru pudru
Potem zapuec na 160 stopni bez termoobiegu przez 20 minut
Spód
2 kubki 250ml maki tortowej
1/2 masla roslinnego (normalne opakowanie)
1kubek 250ml cukru pudru
1plaska lyzka (do herbaty) proszku do pieczenia
1 torebka cukru waniliowego
2 zoltka z jaja
Spod zapiec na rozgrzqny piekarnik bez termoobiegu na 160 stopni przez 20 minut
Jabka
Jabka przesmazyc z cukrem i z cynamomnem na patelnie
Pianka
Pozostale 2 bialka lekko posolic i dodac cukru pudru i ubic aby piana byla sztywna
Kruszonka
100g maki
50g masla roslinego
75g cukru pudru
Potem zapuec na 160 stopni bez termoobiegu przez 20 minut
Smart ForTwo 453'19 eq Design by Junior