w restauracjach nie stosuje sie oleju tylko frytury palmowej - przynajmniej w obecnych czasach ze względu na odpornośc termiczną duzo wyższą niż oleju rzepakowego słonecznikowego ect smalec to nazwa zargonowa nie chodzi o smalec ze świni
nie biegam po 10 l z kanistrem
Obecnie popularna frytura kupowana przez gastronomów jest taka pakowana w 20 litrowe metalowe wiadra więc taką zanieczyszczoną tez w takich wiadrach sie pozyskuje , temat już mi sie znudził bo wałkuje go od 3 lat ale uwierz ze olej płynny jest praktycznie nie do zdobycia a w mc donaldzie jest ciepło jak w solarium i moze dlatego w kuchni smalec ci nie tężał od razu
Mc domalds ma umowe podpisana z rafineria w Trzebini - czasami na stacjach mozna kupić ON BIO .
w wolnej chwili wrzuce tu jakies fotki moich instalacji do smalcu
Wszystkie wiadomości proszę kierować na Brzostek911@o2.pl