Zaloguj się do forum, aby móc korzystać ze wszystkich jego funkcji!

450 - licznik mile, mili, mil

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryby wyświetlania wątku
450 - licznik mile, mili, mil
#1
 Gość 
Czy ktos moze wie jak przestawic licznik z mil na kilometry??
W prosty sposob.
 Odpowiedz
#2
 Yankees 
Cytat:kuras napisał(a):
Czy ktos moze wie jak przestawic licznik z mil na kilometry??
W prosty sposob.
Tez sie dolaczam do pytania Smile
 Odpowiedz
#3
 Gość 
Pewnie jedenym strzałem z komputra w SC a jedyne 250pln za roboczogodzine Sad . A tak serio warto tam zapytać bo to może być groszowa sprawa.
 Odpowiedz
#4
 Lolek 
Tak sobie pomyślałem że można by założyć mu odpowiednio dobrane koła to licznik sam się dostosuje. Very happy 8-) Smile Laughing
Lolek - motoparalotniarz
 Odpowiedz
#5
 marian88 
Czy jest mozliwosc zmiany z mil na km? Czy tylko zostaje mi wymiana licznika? Z gory dziekuje.
 Odpowiedz
#6
 frygi 
Można zmienić podłączając pod SD


Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Carlsson Cabrio by FrygiCool Evil or very mad
 Odpowiedz
#7
 marian88 
A ktos z Warszawy dysponuje tym SD? Wink

Ps. Interfejsem elm327 nie da rady tego przestawic?
 Odpowiedz
#8
 ŁYSY13 
elm327 to nie jest do zmian tylko do błędów sprawdzenia

.jpg   images2ES0DI9N.jpg (Rozmiar: 6,49 KB / Pobrań: 130)
.jpg   images7UKCJR75.jpg (Rozmiar: 6,71 KB / Pobrań: 129)
.jpg   imagesVJVT367H.jpg (Rozmiar: 6,47 KB / Pobrań: 129)
.jpg   imagesYGOK3Q8U.jpg (Rozmiar: 5,01 KB / Pobrań: 127)
ŁYSY13    451. Cabrio  Vmx 200 km emeryt  SAMOTNY WILK
                  
 Odpowiedz
#9
 czeczot21 
Witam.
Mamy Smarta 600 Fortwo Cabrio rocznik 2000, który miał wyskalowany licznik w milach i kilometrach. Wskazanie przebiegu całkowitego i dziennego było w milach.
Za wartość przysłowiowej flaszki kupiłem licznik wyskalowany w kilometrach. Niestety po zamontowaniu okazało się że na chwilę pokazuje przebieg z nowego licznika a po chwili pojawia się 7 kresek (pewnie przez inny stan przebiegu w nowym liczniku i w oryginalnym bsi).
Rozwiązałem to następująco: rozebrałem obydwa liczniki i zamieniłem "cyferblaty" (bardzo łatwo idzie, a cyfry na nich są w tych samych miejscach). Dzięki temu miałem już gotowy licznik wyskalowany w kilometrach z jego oryginalną elektroniką (kompatybilną z oryginalnym bsi), lecz w dalszym ciągu z przebiegiem w milach. Jako że posiadam u siebie SD bez problemu przekodowałem wskazanie przebiegu na kilometry. Oczywiście mogłem pewnie u fachowców od cofania liczników dokodować bsi do europejskich zegarów, lub zegary do bsi, ale metoda którą zastosowałem była dla mnie prostsza, dostępna na miejscu i bezpłatna (do tego zachowałem oryginalny przebieg).
Reasumując wskazanie przebiegu bez problemu można przekodować z mil na kilometry (i odwrotnie) za pomocą SD. Zauważyłem że również można do zegarów dokodować obrotomierz. Innych rzeczy nie sprawdzałem bo robiłem to po pracy i już mi się nie chciało grzebać w ustawieniach zegarów, ale obiecuję że będę na bieżąco informował o moich zabawach SD w naszym Smarcie.
 Odpowiedz
#10
 xclusive 
jakby ktoś reflektował mam licznik za 30zł w km/h
 Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Zgasł licznik DIABLO 17 1.141 07.12.2019, 10:52
Ostatni post: obwd-crash
Question [450] 450 Wyświetlacz, zegary -brak podświetlenia wyświetlacz, Licznik Obszar LCD 38 10.601 07.08.2019, 09:24
Ostatni post: MMotors
  [450] Licznik dziennego przebiegu / dzienny przebieg - kasowanie 35 22.519 02.08.2018, 07:05
Ostatni post: szyja 1978
  Nie działa licznik, szyby, centralny zamek,nie zapala Macieks 2 954 08.06.2018, 08:38
Ostatni post: Macieks
  Licznik się rozsypał !!! Kreski zamiast przebiegu. kamiloo98 7 5.102 14.11.2016, 18:31
Ostatni post: Qaptur
  Nie działa licznik AdaaM_ 1 2.076 16.02.2015, 23:14
Ostatni post: LAZY.
  450 - licznik, wymiana djbasse 6 4.956 18.05.2014, 16:48
Ostatni post: krzyss



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości



Menu