Zaloguj się do forum, aby móc korzystać ze wszystkich jego funkcji!

POMOCY!! Nie odpala. Rozrusznik kręci.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryby wyświetlania wątku
POMOCY!! Nie odpala. Rozrusznik kręci.
#11
 Kylo_k2 
Zawór jest tu:

[Obrazek: 1a8209f832ae7e34569203dc834b8593.jpg]


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
 Odpowiedz
#12
 kamilj112 
(16.11.2018, 21:02)Kylo_k2 napisał(a): Zawór jest tu:

[Obrazek: 1a8209f832ae7e34569203dc834b8593.jpg]


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Uszelki wyglądają ok samochód dalej nie odpala.


Załączone pliki Miniatury
   
 Odpowiedz
#13
 Kylo_k2 
Jak zdjąłem zawór i przekręciłem kluczyk to paliwo leci z przewodu?


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
 Odpowiedz
#14
 obwd-crash 
No to pozostaje Ci sprawdzić czy elektryczna pompa paliwa, podaje je ze zbiornika do pompy CR - wysokiego ciśnienia. Jest to czarny "klocek" poniżej ww. zaworu - czujnika, klocek z którego wychodzi lewa z rurek podłączonych do szyny CR zasilającej wtryskiwacze.
Nie wiem jak z rozłączaniem przewodów idących nad silnikiem z przodu u góry - jasne widoczne na ww.  zdjęciu. Jeden jest zasilający a drugi powrotny.
Wiem że łatwo można je odłączyć przy pompie CR, odkręca się jedną śrubkę, coś się wypina i można je wysunąć obydwa.
Smart Fortwo 450 cdi 2000 rok, było 41KM jest 59KM
[Obrazek: icon1.png]
Mam go od 10-2011 i przebiegu 150 000 km, obecny przebieg ponad 368 000 km !!!!  Evil or very mad 
 Odpowiedz
#15
 kamilj112 
(17.11.2018, 13:50)Kylo_k2 napisał(a): Jak zdjąłem zawór i przekręciłem kluczyk to paliwo leci z przewodu?


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Zdjalem ten przewód i po kręceniu silnikiem paliwo nie leci. Czyli pompa? Gdzie jej szukać? Czy nie powinno lecieć?


Załączone pliki Miniatury
   
 Odpowiedz
#16
 kamilj112 
Gdzie powinien być podłączony może być winowajca.?


Załączone pliki Miniatury
   
 Odpowiedz
#17
 Kylo_k2 
Do filtra paliwa


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
 Odpowiedz
#18
 Kylo_k2 
Ale to raczej nie przyczyna


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
 Odpowiedz
#19
 Kylo_k2 
Jak po rozpięciu przewodów nie leci paliwo po przekręceniu kluczyka w stacyjce to znaczy ze pompa nie podaje


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
 Odpowiedz
#20
 Kylo_k2 
Po zdjęciu zaworu i zamontowaniu go ponownie po przekręceniu kluczyka w stacyjce powinno bulgotać w zbiorniku, czy tak było u ciebie?


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
 Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  450 - benzyna 40kW - nie odpala, szukam warszratu Savik 0 68 11.12.2018, 20:31
Ostatni post: Savik
  0.8 cdi nie odpala Kylo_k2 7 294 31.10.2018, 15:07
Ostatni post: Kylo_k2
  Nie odpala + pozioma kreska na wyświeltaczu 13 7.504 10.09.2018, 19:53
Ostatni post: LAZY.
Sad Zgasł podczas jazdy, nie kręci. Karliq 12 497 02.09.2018, 21:19
Ostatni post: proxa
  450 po zgaszeniu nie odpala bartek1983 14 499 08.08.2018, 23:25
Ostatni post: obwd-crash
  450 - nie odpala,rozrusznik nie kręci, akumulator dobry, bendix miksell 166 92.344 26.07.2018, 22:38
Ostatni post: LAZY.
  Smarcina raz odpala raz nie- kręci rozrusznik ale nie zapala ewelka-brukselka 18 4.631 31.03.2018, 12:58
Ostatni post: ewell
Bug Smart po 2km i postoju 5min nie pali po kilku minutach odpala i wszystko ok MC01 1999 JacekDe 5 589 10.03.2018, 13:31
Ostatni post: JacekDe
  zimny ciężko kręci CDI piotrasta 23 1.465 27.02.2018, 13:14
Ostatni post: psuwacz
  cdi 450 rozrusznik 2000r IRIAD 0 259 02.12.2017, 10:08
Ostatni post: IRIAD



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości



Menu